Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është i dëmshëm përdorimi i mikrovalës gjatë shtatëzanisë?

Përdorimi i mikrovalës gjatë shtatëzanisë

Nuk egziston ndonjë hulumtim i pavarur për të përkrahur shqetësimin në përdorimin e mikrovalës gjatë shtatëzanisë. Ngrohja e diçkajë në mikrovalë nuk ekspozon ndonjë shenjë rrezatimi. Por realisht, askush nuk e di.

Nëse mikrovala është e vjetër, është pak rrezik nga përhapja e rrezatimit. Por nuk është rrezik vetëm gjatë shtatëzanisë por gjatë tërë kohës. Për ta testuar përhapjen e rrezatimit ju mund ta vendosni dorën në derë të mikrovalës dhe shikoni nëse ndjeni përhapjen e rrezatimit. Nëse ju duket që mikrovala përhap rrezatim dhe ju nuk keni mundësi ta zëvendësoni me një tjetër, atëherë mos e përdorni.

/komuniteti