Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

5 këshilla për ulje të rrezikut të kancerit të gjirit

Shkaqet e kancerit jane te shumta dhe disa prej tyre nuk mund te ndryshohen dot, megjithate jane disa gjera qe ulin shancet e ketij kanceri ose te pakten jane pozitive per ndalimin e shfaqjes se kancerit ne moshat e reja.

Kufizojeni vehten ne 1-3 pije alkolike ne jave.

Beni ushtrime fizike 3 here ne jave. Perpiquni qe rrahjet e zemer te jene mbi ate normalen te pakten per 20 minuta.

Kujdesuni qe te keni nje peshe trupore te arsyeshme ose deobesohuni po te jeni mbipeshe. Nje sdudim i fundit i Universitetit te Teksasit tregon qe femrat mbipeshe kane nje mbijetese me te vogel ndaj ketij kanceri si dhe nje forme me agresive te tij.

Beni nje vete-egzaminim te gjoksit cdo muaj. Mund te kapni kokrrat ne gjoks para mamogramit. Sa me shpejt te kapet kanceri i gjoksit aq me te mira shancet e kurimit me sukses.

Grate mbi 40 vjec duhet te bejne mamogram cdo vit.

/komuniteti