Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Bartja e bebeve: po apo jo?

“Mos e bart, do ta llastosh!”- fjalia më e zakonshme rreth bartjes së foshnjave në duar. Disa nëna nën ndikimin e këtyre qëndrimeve, vlerësojnë që vetëm me disa muaj foshnja e tyre “u mësua me bartjen” dhe aktivisht ndjekin ndonjë zgjidhje për këtë.

A janë me të vërtetë foshnjat e vogla të llastuara dhe a janë mësuar të barten? Ta bartni apo jo foshnjen tuaj në duar?

Kur bëhemi prindër, dëshirojmë që vogëlushëve tanë ti dhurojmë kujdesin më të mirë të mundshëm. Zakonisht këtë e bëjmë duke kombinuar rekomandimet dhe këshillat e rrethinës: përvojën nga materniteti, çfarë thonë nënat, shoqja më e mirë, motrat e spitalit, pediatri, bebaime.com, etj. Si përfundim, në dispozicion keni shumë artikuj dhe forume në internet.

Madje edhe ai i cili nuk është prind, di për vërejtjet për bartjen e foshnjave në duar: “Mos e bart, do ta llastosh, do të mësohet, çfarë pastaj”, të cilat me dekada barten nga goja në gojë.

Nën ndikimin e këtyre qëndrimeve rreth bartjes së foshnjave, shumë nëna kanë dilemë të madhe edhe madje kur i bren ndërgjegjja kur u qan foshnja dhe ndjejnë që duhet ti bartin në duar afër vetes, ndërsa në anën tjetër u sillet në kokë kjo e thënë. Disa nëna – duke mos i vënë në pyetje këto qëndrime – me të vërtetë vlerësojnë që foshnjat e tyre me disa muaj janë mësuar ti bartin në duar. Pa dyshim, kjo frustron edhe nënat edhe foshnjat.

Lexuesja (11 vite më parë)
Përfundimi, kurgjo hiq. Veç sillu pshtillu rreth titullit. Kishe po tregoni diçka.

/komuniteti