Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Cilat janë simptomat e kistit?

09.08.2011 - Kisti eshte nje infeksion i vijes urinare dhe shume i bezdisshem qe prek kryesisht grate. Eshte e dhimbshme dhe padyshim behet nje pjese e rendesishme e dites sone dhe vecanerisht e veshtrie per tu zhdukur.

Sot do te njihemi me simptomat, ne menyre qe te kuptojme nese kemi te bejme me nje infeksion apo jo.

Pervec te qenit te dhimbshme, gjithashtu ndikon negativisht ne jeten seksuale sepse ajo mund te shkatoje dhimbje gjate penetrimit dhe thatesi vaginale.

Per femrat kjo gje eshte nje makth i vertete, eshte semundja e trete e grave dhe 3 ne 10 ferma jane te prekura. Eshte e rendesishme te kuptojme nese jemi te ndjeshem ndaj ketij infeksioni dhe te konsultohemi menjehere tek nje gjinekolog, per te filluar nje terapi te vecante.

Simptomat me te zakonshme te kistit jane:

- Veshtiresi ne urinim

- Dhimbje dhe djegie ne urinim, e cila vazhdon edhe pas urinimit

- Dhimbje te shoqeruara me ndjesine e moszbrazjes plotesisht te fshikzes

- Kerkoni vazhdimisht per te urinuar

- Ndonjehere, humbje gjaku ne urinim

Keto simptoma mund te parqiten ne menyre individuale, disa ose te gjitha sebashku dhe te shoqeruara nga urinimi me njolla dhe ere te pakendeshme.

Ne ditet ne vazhdim do te shohim edhe shkaqet me te shpeshta qe shkaktoje kistet dhe si t’i trajtojme ato./keshilla.net/

/komuniteti