Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Cilave femrave testi i shtatzënisë u del negativ – madje edhe nëse janë në muajin e gjashtë të shtatzënisë?

28.05.2019 - Ndoshta mund t’ju duket e çuditshme, por faktikisht është një efekt i cili i bën femrat të prodhojnë rezultate negative në test të shtatzënisë.

Në një forum të prindërve, një grua ka rrëfyer se nuk e ka konfirmuar shtatzëninë deri në tremestrin e dytë – pavarësisht se ka qenë e bindur që është shtatzënë, transmeton Telegrafi.

Ajo ka shkruar: “Kam qenë shtatzëne në javën e 17-të dhe kam bërë test të gjakut dhe të urinës dhe nuk kam rezultuar shtatzënë”.

Gruaja, të cilës vazhdimisht i ishte thënë se nuk është shtatzënë, pavarësisht se kishte pasur të vjella dhe iu ishin ndalë menstruacionet, tani është nënë e një djali 13 muajsh.

Një tjetër grua ka rrëfyer për “Kidspot” se nuk ka pasur test pozitiv të shtatzënisë për asnjërin prej tre fëmijëve të saj.

Sipas doktorëve, ky efekt ndodh kur një grua ka nivele shumë të larta të HCG-së, hormon i cili prodhohet gjatë shtatzënisë.

Kur një grua është shtatzënë, këto molekula të HCG-së në mënyrë normale lidhen me një antitrup “sinjalizues” dhe një antitrup “kapës” – i cili detektohet për rezultat pozitiv të shtatzënisë.

Por, sasitë e tepërta të këtij hormoni mund të ndikojnë të bëjnë ndryshime te këta antitrupa dhe kjo nënkuptoni se testi rezulton negativ, pavarësisht se jeni shtatzënë.

Doktorët gjithashtu tregojnë se ky fenomen është më i zakonshëm te femrat që janë shtatzënë me binjakë apo trinjakë.

Burimi: Telegrafi

/komuniteti