Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Fëmijët kanë nevojë për qetësi dhe relaks

30.06.2011 - Edhe pse na duket e pabesueshme, femijet nganjehere kane nevoje per qetesi dhe relaksim, ndersa shembull i tyre per kerkimin e qetesise duhet te jene prinderit- rekomandojne ekspertet nga Qendra gjermane per edukate shendetesore ne Koeln.

Prinderit nuk duhet t’u blejne femijeve te tyre lojera te zhurmshme, si kuti muzikore, sirena, bateri, trombe etj.

Ekspertet rekomandojne se pas nje dite te ngarkuar, prinderit duhet te ndajne se paku gjysme ore relaks per gjithe familjen. Kete gjysme ore, secili anetar i familjes mund ta shfrytezoje ne menyren e vet, por me kusht qe ta kaloje ne qetesi.

Femijet shume shpejte do ta kuptojne se prinderit ngacmohen me pak pas ketij pushimi dhe jane te gatshem qe t’i degjojne ata. Pushimin nga zhurma e ofrojne edh ecjet e rregullta neper pyje, ku femijet mund te relaksohen duke degjuar zerat e qete te natyres./infoalbania/

/komuniteti