Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Fëmijët janë prioriteti im: Çdo gjë tjetër mund të presë!

23.09.2019 - Ardhja e fëmijëve është një moment i veçantë në jetën e prindërve, të cilët fillojnë të mendojnë për një qenie tjetër më tepër sesa për veten e tyre.

Babai dhe nëna e gjejnë veten të rilindur në një rol të ri që nënkupton përgjegjësi të reja dhe nganjëherë mënyra të reja të jetesës. Dhe së shpejti, bota përreth, njerëzit, ngjarjet e jetës dhe madje puna, përfundojnë duke marrë shumë rëndësi në sytë e prindërve të rinj.

Aq shumë saqë nganjëherë, sidomos nënat, duhet të heqin dorë nga diçka me rëndësi nga jeta e tyre, për të mirën e familjes dhe fëmijëve në radhë të parë.

Kur një fëmijë vjen në familje, ai jo vetëm që e mbush shtëpinë, por e plotëson jetën e prindërve. E gjithë bota është transformuar si emocionalisht dhe praktikisht. Ka kaq shumë gjëra për të bërë, kaq shumë gjëra për të menduar: të ushqyerit e tyre, edukimin e tyre, duke i përgatitur ata që të përballen me seriozisht për të hyrë në botë.

Ne punojmë që ata të bëhen përgjegjës dhe të rritur që të gëzojnë respekt, që një ditë ata do të kenë familjen e tyre, nevojat e tyre. Një prind kurrë nuk ndalon së qëni prind dhe gjithmonë vazhdon të mendojë për të mirën e fëmijës së tij.

Por gjërat nuk janë gjithmonë të lehta, sidomos kur të dy punojnë dhe nuk kanë ndonjë aty pranë për të ndihmuar (për shembull gjyshërit).

Dhe kjo është arsyeja pse kaq shumë nëna zgjedhin të lënë punën në mënyrë që të jenë në gjendje të kujdesen plotësisht për fëmijët e tyre.

Shumë herë, për prindërit, bota mund të presë, sepse asgjë nuk vlen më shumë se koha e kaluar me ta, buzëqeshja e tyre apo përqafimi i tyre. Lënia e një pune nuk është kurrë një zgjedhje e lehtë dhe për shumë nuk është e këshillueshme, por është ende një zgjedhje dhe si e tillë duhet respektuar.

Gjithkush i njeh kushtet e tij ekonomike dhe jetësore, dhe të secili duhet t’i bëjë llogaritë në favor të familjes së vet.

Ekzistojnë kaq shumë nuanca kur merren këto vendime dhe nuk do të mund t’i kuptojm të gjitha duke mos njohur në detaje çdo person.

Pra, do të ishte mirë të mos kritikoni dhe të mos drejtoni gishtin: çdokush ka të drejtë të përjetojë prindërimin ashtu siç dëshiron.

Burimi: shkollaesuksesit.com

/komuniteti