Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Foshnjet mësojnë të flasin duke lexuar buzët

18.01.2012 - Nje studim i ri mbi kete teme mund te ndihmojne edhe per te diagnostikuar autizmin tek femijet. Bebet belbezojne ndersa perpiqen te formojne fjalet e tyre te para.

Studimi i ri tregon se foshnjet mesojne te flasin jo vetem duke degjuar, por edhe duke pare.

Nje studim ne Punimet e Akademise Kombetare te Shkences thote se kur foshnjet hyjne ne fazen e belbezimit, ata aktualisht behen lexues buzesh, duke e perqendruar vemendjen e tyre ne gojen e personit qe flet derisa mesojne format baze te te folurit e gjuhes se tyre.

Autoret thone se ky studim mund te ndihmoje edhe per diagnostikimin e autizmit ne fazen me te hereshme se kurre me pare./infoalbania/

/komuniteti