Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Ja çfarë ndjen bebja në bark, kur nëna qan gjatë shtatzënisë

29.11.2017 - Hulumtimet nga Shoqata për Shkencën Psikologjike pohuan se një embrion 6-muajsh ndikohet nga emocionet tuaja. Dhe kjo nuk është vetëm e përkohshme. Shëndeti juaj emocional mund të fillojë të formojë qëndrimet e fetusit, emocionet tuaja ndryshojnë jetën e fëmijës suaj përgjithmonë.

Për nënat e stresuara

Nënat të cilët janë shumë të shqetësuar gjatë shtatzënisë kanë një shans më të lartë për të pasur foshnje të shqetësuara, me kolik, dhimbje barku. Kur jeni të stresuar, trupi juaj krijon një hormon stresi dhe ndërkohë që emocionet tuaja nuk mund të kalojnë në placentë, hormonet tuaja munden.

Për nënat me depresion

Më shumë se 10 për qind e nënave shtatzëna janë në depresion. Foshnjet e lindura nga këto nëna kanë 1.5 herë më shumë gjasa të kenë depresion në moshën 18-vjeçare dhe kanë më shumë probleme emocionale si agresioni. Depresioni gjithashtu mund të ndikojë në faktin se sa mirë zhvillohet fëmija juaj, por lidhet më tepër me qëndrueshmërinë e depresionit tuaj sesa vetë depresioni. Sipas studimit, nëse nëna ishte në depresion ndërsa ishte shtatzënë dhe mbeti në depresion pas shtatzënisë, foshnja zhvillohej normalisht. Por nëse ndryshoi, psh. nëna ishte e shëndetshme gjatë shtatzënisë, por u bë depresive pas lindjes, kjo ngadalësoi procesin e zhvillimit.

Për nënat që nuk durojnë shtatzaninë

Studimet tregojnë që nënat që nuk ndjehen të lidhura me fëmijën e tyre ndërsa e kanë në barkun e tyre, rezultoi se kishin fëmijë me probleme emocionale.

Për nënat që kanë rastësisht ditë të trishtuar

Mos u shqetësoni. Stresi i rastit ose ditët e këqija nuk do të kenë efekte të qëndrueshme në fëmijën tuaj.

Çfarë duhet të bëni

Mësoni të jeni të lumtura! Natyrisht, ju nuk mund të hiqni qafe të gjithë stresin tuaj, po bëni një dush të gjatë, mbushuni me frymë thellë, mësoni yoga ose përkëdheleni veten. Në fund të fundit, po rrisni një njeri!

Burimi: familyshare

/komuniteti