Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Karriera dhe varfëria “vrasin” 9000 jetë në vit

19.03.2012 - Shqiptarët mbeten ende shumë larg përdorimit të metodave kontraceptive për tu mbrojtur nga shtatzanitë e paplanifikuara.

Sipas statistikave të Institutit të Shëndetit Publik regjistrohen mbi 9000 ndërpreje të shtatzanive në një vit.

Specialistët e Institutit të Shëndetit Publik shpjegojnë se çiftet kanë ende një lidhje të fortë me metodat tradicionale kontraceptive, të cilat janë më pak efektive se metodat moderne.

Ndër shkaqet e shumta që çojnë vajzat dhe gratë drejt abortit janë varfëria në zonat rurale përkundrejt karrierës në zonat urbane./albeu/

/komuniteti