Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Metoda Pilates që zëvendëson palestrën

13.05.2011 - Pilates është një lloj ushtrimi, zhvilluar nga Joseph Pilates, i cili thekson zhvillimin e ekuilibruar të trupit përmes forcave kryesore, fleksibilitetit, dhe vetëdijes për të mbështetur lëvizjen efikase.

Pilates është një nga sistemet e stërvitjes më të njohura.

Një nga gjërat më të mira në lidhje me metodën Pilates është se ai punon mirë për një gamë të gjerë njerëzish. Atletët dhe valltarët e duan ate, ashtu si të moshuarit, gratë e renduara nga shtatzënia, dhe njerëz të cilët jane në faza të ndryshme të rehabilitimit fizik.

Përfitimet duke bërë ushtrimet Pilates janë që njerezit bëhen me të fortë, më të gjatë, me te dobet dhe jane në gjendje të bëjne cdo gje me hir dhe lehtësi. Pilates është një metode lehtesisht e adaptueshme.

Modifikimi është çelësi i suksesit te Pilates, ushtruar ne një shumëllojshmëri të popullsive. Të gjitha ushtrimet janë zhvilluar me modifikimet që mund të bëjë një stërvitje të sigurt dhe sfiduese për një person në çdo nivel.

Forca qendrore është boshti i ushtrimit Pilates. Kur muskujt kryesore te trupit janë të forta per të bëre punën e tyre, pasi ato janë të trajnuar për të bërë Pilates, ata punojnë së bashku me muskujt më sipërfaqësore te trungut të cilet jane te mbështetur në shtyllën kurrizore.

Pilates zhvillon fuqinë tuaj kryesore per të zhvilluar stabilitetit në të gjithë bustin tuaj. Kjo është një nga mënyrat me te cilat Pilates ndihmon njerëzit të kapërcejnë dhimbjet. Kur trupi është stabilizuar siç duhet, presioni në anën e pasme është i lehtësuar, dhe trupi është në gjendje të lëvizi lirisht dhe në mënyrë efikase.

Qendërzim, kontrolli, fryma, precisioni dhe përqendrimi:

Këto jane parime Pilates përbërësit thelbësor në një stërvitje të lartë e cilësore Pilates. Metoda e Pilates ka theksuar gjithmonë cilësine mbi sasi, dhe ju do të gjeni se, ndryshe nga shumë sisteme të ushtruara, Pilates nuk përfshijnë perseritje për çdo veprim. Në vend të kësaj, duke bërë çdo ushtrim të plotë, me saktësi, jep rezultate të rëndësishme në një kohë më të shkurtër se c’do të imagjinohet ndonjëherë.

Metoda e stërvitjes Pilates është zhvilluar nga Joseph Pilates në vitet 1920. Ajo është përdorur fillimisht si një program rehabilitimi për të burgosurit e luftës dhe u gjet më vonë të jetë me dobi të madhe për këdo që kërkon një nivel më të lartë të palestres. Puna ishte mbajtur gjallë gjatë viteve nga një grup i vogël i studentëve te devotshem te Joseph Pilates deri në vetëm pak vite më parë, kur shkenca e stërvitjes ka kapur parimet që Pilates kishte ne qellim dhe tani ne gëzojmë evolucionin e pasur te punës Pilates që e kemi sot./femerore.com/

/komuniteti