Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Pas 30-tave, ngjajmë shumë e më shumë me prindërit tanë

Pas ditëlindjes së 32, gratë fillojnë të ngjajnë shumë me nënat e tyre, thekson hulumtimi më i ri.

Shkenca ka arritur më në fund, për të konfirmuar thënien e vjetër të popullit "si e ëma, si e bija" si plotësisht të saktë: sipas një studimi të kohëve të fundit, në moshën tridhjetë e dytë vjeç, gratë fillojnë ti ngjajnë nënave të tyre.

Firma kërkimore Halmark kishte për qëllim për të gjetur se si modeli i sjelljes kalohet nga brezi në brez. Testimi në të cilën përfshihen 1.000 të rritur, tregoi se 30 vjeçaret përdorin gjithnjë komente dhe fraza që kanë dëgjuar nga prindërit e tyre dhe sjelljet që janë mësuar ti shikojnë në fëmijëri, edhe në qoftë se ato gjëra në të kaluarën i kanë shqetësuar shumë. Sjelljen e prindërve posaçërisht e kopjojnë gratë, por është vërejtur kjo gjë edhe tek një e treta e meshkujve.

Ndoshta kjo dikujt nuk i pëlqen, por me kalimin e viteve bëhemi edhe më të ngjashëm me prindërit dhe kjo është një sjellje plotësisht normale – spjegoi ekspertja e sjelljes, Xhudi Xhejms.

/komuniteti