Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Për shtatzënat, hani çokollata

15.02.2019 - Konsumi i rregullt i sasive të vogla të çokollatës gjatë shtatzënisë ka një efekt pozitiv në funksionimin e placentës dhe qarkullimin e gjakut të fetusit.

Hulumtuesit në Universitetin Laval kanë zbuluar se disa çokollata ndihmojnë nënat e ardhshme, sepse ajo redukton rrezikun e rritjes e presionit që është e rrezikshme në shtatzëni.

Studimi është i shoqëruar me konsumin e çokollatës në 130 gratë që në fillim të periudhës së studimit ishin në mes të 11 dhe 14 javë të shtatzënisë.

Gratë shtatzëna për çdo ditë gjatë periudhës katër mujore kanë ngrënë vetëm 30 gram çokollatë.

Shumë studime të mëparshme kanë lidhur konsumimin e moderuar të çokollatës me një ndikim pozitiv në disa aspekte të shëndetit kardiovaskular.

Burimi: klanosova

/komuniteti