Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Prekja forcon lidhjen e foshnjave me prindërit

04.03.2019 - Një nga testimet më të mëdha të durimit të prindit vjen natën kur përpiqeni të vendosni fëmijën tuaj në gjumë, të qëndrojë në gjumë ose të kthehet në gjumë.

Ju e dini që ju duhet të sheteteni, lëkundni fëmijët ose thjesht të mbani një dorë të sigurt tek ata derisa të vendosen në gjumë.

Në një studim, terapia e përditshme masazhi u shoqërua me një shtim në peshë prej 47% në foshnjat e parakohshme.

Në një tjetër, hulumtuesit matën përgjigjen e stresit në tru, kur subjektet kishin goditje elektrike, dhe çfarë përgjigje kishin nëse njëri prind mbante dorën e tyre.

Ka edhe disa prova se prekja mund të reduktojë ankthin dhe depresionin midis pacientëve të Alzheimerit.

Duke mbajtur dhe duke përkëdhelur fëmijët tanë, ne përcjellim sigurinë dhe besimin, lehtësimin e stresit dhe aktivizimin e disa nervave të trupit që nxisin ndjenjën e dhembshurisë.

Kjo është ajo që forcon lidhjen me fëmijën tuaj.

Burimi: klankosova

/komuniteti