Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Sëmundja e mëlçisë i kërcënoi jetën fëmijës, veprimi i dados ishte i papritur

29.11.2017 - Shumica e dadove marrin punën e tyre shumë seriozisht dhe ofrojnë shërbimin më të mirë. Por kjo histori e Kiersten Miles është paksa e ndryshme. Kjo histori prekëse e zemrës tregon shembullin e përsosur se njerëzimi ende ekziston dhe njerëzit udhëtojnë milje përtej ndihmës.

Kiersten Miles ishte një grua e re 22 vjeçare e cila donte të fitonte para për të mbështetur studimet e saj. Ajo filloi të punojë në shtëpinë e George dhe Farra Rosko si një dado që kujdeset për 3 fëmijët e vegjël të tyre. Miles u bë i afërt me të gjithë 3 fëmijët brenda pak javësh.

Miles i deshi të 3 fëmijët, por ishte më e afërt me fëmijën 9-muajshe, Talia. Një ditë familja mori lajmin e keq se Talia vuante nga një sëmundje e mëlçisë që i kërcënonte jetën. Mjekët përmendën se e vetmja mënyrë për të luftuar me sëmundjen e rrezikshme ishte transplantimi i mëlçisë.

Mjekët thanë se kanë nevojë për një mëlçi të re për Talian dhe do të duhet të kërkojnë donatorët. George dhe Farra ishin me të vërtetë të tensionuar se si do të gjenin një donator. Ata u befasuan kur Kiersten ofroi pjesën e saj të mëlçisë. Ata nuk ishin të sigurt nëse kjo ishte një ide e mirë

Më 11 janar 2017, Kiersten u shtrua në spital së bashku me Talian për operacionin, i cili zgjati rreth 14 orë të gjata. Kiersten-it iu dha anestezia dhe më pas u hoq një pjesë e mëlçisë së saj e cila u transplantua më pas në trupin e Talias.

Kirsten qëndroi në spital për 5 ditë, ndërsa Talia ishte atje për 9 ditë. Të dy ata u shëruan shpejt. Talia tani është e shëndetshme dhe normale si më parë.

Burimi: kidstime

/komuniteti