Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Shenjat e autizmit te bebet muaj pas muaji

27.03.2019 - Mëposhtë mund të gjeni një përshkrim të shenjave të autizmit tek bebet muaj pas muaji:

 

NE MOSHEN 3 MUAJSH

Nuk reagon ndaj zhurmave te larta

Nuk ndjek me sy objektet qe levizin

Nuk kap dhe mban objekte

Nuk iu buzeqesh njerezve

Nuk belbezon

Nuk iu kushton vemendje fytyrave te reja

 

NE MOSHEN 7 MUAJSH

Nuk e kthen koken nga vjen zeri

Nuk shfaq afeksion (dashuri)

Nuk qesh apo nuk ben tinguj ekzaltues

Nuk zgjatet per te kapur objektet

Nuk buzeqesh me veten

Nuk mundohet te terheqe vemendje nepermjet veprimeve te saj

Nuk tregon interes ne lojera si per shembull hapa-dollapa

 

NE MOSHEN 12 MUAJSH

Nuk cen kemba-dorazi

Nuk thote fjale njeshe

Nuk perdor gjestet si per shembull te beje mirupafshim apo te tunde koken

Nuk tregon me gisht objekte apo figura

Nuk qendron ne kembe as me mbeshtetje

 

NE MOSHEN 24 MUAJSH

Nuk ecen

Nuk thote me shume se 15 fjale

Nuk perdor fjali dy fjaleshe

Nuk di funksionet e objekteve shtepiake si telefoni, luga, piruni

Nuk imiton veprimet apo fjalet e te tjereve

Nuk shtyn lodrat me rrota

Nuk ndjek komanda te thjeshta

 

Burimi: Autizmi Albania

/komuniteti