Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Shkenca konfirmon se shtatzënia mund të jetë ‘ngjitëse’

08.2018 - Sipas statistikave, viti 2010, ishte viti kur numri i shtatëzanive në SHBA arriti në 6.2 milionë! Kjo shpjegohet nga një zbulim i shkencëtarëve, që kanë bërë rreth shtatzënisë.

Dritare.net do ju tregojë si shkenca shpjegon se shtatzania është ngjitëse.

Në vitin 2014, revista Shoqata Amerikane Sociologjike, publikoi një studim që tregonte se shtatzënia mund të jetë ngjitëse.

Gjatë studimit, i cili zgjati 10 vjet, studiuesit analizuan të dhënat e 1,720 grave dhe zbuluan një prirje shumë interesante: më shumë se gjysma e grave u bënë fëmijë, deri në fund të eksperimentit.

Gjatë intervistave, gratë, përmendën edhe miqësinë, e cila ishte një arsye e mundshme që të ‘ngjiste’ shtatzëninë. Kjo sepse njerëzit priren të veprojnë sipas mjedisit të tyre.

Kjo do të thotë, që duke parë një mikeshë tuajën shtatzënë, ngjallen ndjenja pozitive për të pasur dhe ju një fëmijë.

Burimi: dritare.net

/komuniteti