Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Sistem i automatizuar me ultratinguj për diagnostikimin e kancerit të gjirit

16.04.2012 - Komisioni i Administrates së Ushqimeve dhe Barnave (FDA) miratoi dje (11 prill) përdorimin e një teknologjie të re në kontrollet mjekësore për kancer në gji.

Në vendim thuhet se sistemi i automatizuar me ultratinguj duhet të përdoret krahas mamogrameve për gratë me densitet të lartë të gjirit.

Tani për tani, sistemi i automatizuar me ultratinguj është menduar të jetë vetëm një provë dhe nuk duhet të zevendësojë mamografinë.

Ekspertët thonë se 40 përqind e grave amerikane kanë inde të dendura të gjirit dhe ky mjet i ri i bën ato të ndjehen në kontroll të shëndetit të tyre./wordpress/

/komuniteti