Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Tema

Transplanti i parë i mitrës brenda dy viteve

Transplanti i parë i mitrës brenda dy viteve

12.10.2011 - Shkencetaret britanike besojne se transplanti i pare i mitres mund te behet brenda dy vjeteve te ardhshem.

Hulumtuesit e Shoqates “Uterine Transplant UK” kane arritur te bejne nje transplant eksperimental te mitres te lepujt. Kjo miter, me furnizim te rregullt me gjak, do te mundesoje shtatzeni dhe lindje normale.

Transplanti i mitres mund te jete zevendesim apo alternative per ato cifte, te cilat nuk mund te kene femije dhe vendosin te mos adoptojne femije.

Transplanti i mitres mund te behet me metode artificiale (in vitro), ndersa lindja do te kryhet me operim cezarian.

Nje transplant i mitres eshte kryer ne vitin 2000 ne Arabine Saudite, por donatorja ishte person i gjalle, ndersa organizmi i gruas qe mori mitren, e refuzoi pas tre muajsh.

/komuniteti