Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është e dëmshme të shkohet për pushime në lartësi të larta gjatë shtatëzanisë?

Pushimet në lartësi të larta gjatë shtatëzanisë

Jo, por mbani në mend se shtatëzania ju ndërpren frymëmarrjen. Prandaj nëqoftëse nuk jeni mësuar të jeni në lartësi të mëdha ku e keni oksigjenin e reduktuar, do ta komplikoni mungesën e ajrit tuaj. Dhe nuk do të keni aq shumë qëndrueshmëri dhe forcë siç keni në lartësitë e ulëta.

Një pushim i shkurtër nuk do të ndikojë në foshnjën. Por në kohë të zgjatur mund të ndikojë. Gratë të cilat jetojnë në lartësi të mëdha kanë prirje të kenë foshnje ca më të vogla. Në fakt disa qytete i kanë tabelat me parametra të posaçëm për matjen e rritjes së foshnjeve nëpër spitale.

/komuniteti