Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

Kur hanë fëmijët më së shumti?

Ushqimi tek fëmijët

Fëmijët të cilët hanë në grupe të mëdha, hanë trefish më shumë ushqim sesa fëmijët të cilët hanë në shoqëri të vogla, - theksojnë shkencëtarët amerikan.

Hulumtuesit e Univerzitetit te Michigen-it kishin ndjekur në një kopsht, shprehitë e ushqimit të 54 fëmijëve nga mosha 2,5 deri 6,5 vjeç.

Arritën në përfundim se fëmijët të cilët hanin në grupe prej 9 vetësh hanin më shumë ushqim se sa fëmijët që ndërkohë hanin në grupe prej 3 vetësh.

Shkencetarët besojnë se niveli i lartë i zhurmës dhe aktiviteteve të grupit ndikojnë në konsumimin më të madh të ushqimit. Gjithashtu, shpresojnë që ky rezultat mund të shërbejë në luftimin kundër trashësisë tek fëmijët.

/komuniteti