Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është e dëmshme që ta pini kafën tuaj të mëngjesit gjatë shtatëzanisë?

Përdorimi i kafes në shtatëzani

Jo. Një gotë kafe e mëngjesit është në rregull, por do të ju këshilloja që ta limitoni sasinë ditore të konsumimit në dy gota (pasi që ca kafe mund të përmbajnë deri në 100 mg. kofein secila).

Një studim shumë i hollësishëm para ca vitesh i studijoi gratë në shtatëzaninë e hershme. Studimi nuk gjeti ndonjë ndikim në fetus kur nënat pinin deri 3 gota kafe në ditë, vetëm pak gra pinin më shumë se aq. Një studim i kohëve më të fundit tregoi se ka rrezik të shtuar nga aborti kur gratë shtatëzana pinin më shumë se 200 mg kofein në ditë.

Nertila Doko (11 vite më parë)
sa me ka qetesuar ky lajm, pasi une nuk mund te rri dot pa pire te pakten nje filxhan kafe ne dite . . :)

/komuniteti