Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

A është e sigurtë që të luhet tenis gjatë shtatëzanisë?

Gjinekologët rekomandojnë t`ju shmangeni sporteve të cilat ju rrezikojnë nga rrëzimet

Nëse jeni një lojtar i mirë, mund të jetë e sigurtë.

Shumica e gjinekologëve rekomandojnë që t`ju shmangeni sporteve të cilat rrezikojnë që të rrëzoheni duke e përfshirë këtu edhe tenisin. Nëse rrëzoheni mund të shkaktohet gjakderdhja nga mitra, dhe mund t`ju fillojnë kontraktimet. Kjo gjë mund të ju rrezikojë edhe nga lindja e parakohëshme.

Por mvaret, disa mjekë rekomandojnë për pacientët e tyre që të vazhdojnë të merren me sportet që bëjnë, por jo edhe të fillojnë me ndonjë sport të ri. Pra nëse nuk keni luajtur tenis më parë, mos e filloni tash sepse nuk jeni në formë për të bërë këtë.

Kontraktimet e mitrës mund të rriten edhe kur bëni ushtrime aerobie sepse ka të bëjë me gjakun që kalon nga mitra nëpër muskuj.

/komuniteti