Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Pikat e zeza ne fytyre

Djali im eshte 6 vjeq dhe koheve te fundit kam verejtur pika te zeza (mitisera), ne fytyren e tij. Nuk e ka lekuren e yndyrshme si dhe e pastroj cdo nate. Me keshilloni si ti trajtoj sepse me pengojne dhe me habit fakti pse aq heret iu kane shfaqur?! Flm paraprakisht.

(11 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Renea,

Mitiserat tek femiu i moshes 6 vjeqare mund te jete si pasoj e ushqimit te pasur me hormone, faktorit gjenetik, apo edhe shenje e pubertetitte hershem ( i cili duhet te eleminohet si mundesi ). Nese shifni shenja tjera te pubertetit te hershem duhet te lajmeroheni tek pediatri. Nese jo duhet te lajmeroheni tek dermatologu me qellim te keshillimit, se si te trajtohen ne menyre sa me te natyrshme qe te prevenohen shenjat (ne forme te vrimave te vogla) qe mudn te mbesin.

Cdo te mire.

/komuniteti