Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Rreth shenjes se vajzes sime

Pershendetje dr. desha te iu bej nje pyetje rreth shenjave te vajzes sime ajo qe nga lindja i ka disa shenja ne lekure si me e bardhe duke i filluar nga kukat e te poshte kembeve deri tek gjunjet mjekja pediatre e vajzes me ka thene se i mungon pigmenti lekures dhe se duhet ta lesh ne diell ashtu qe ndoshta ndikon sado pak dielli dhe te ia bej pak me njejte ndersa nje pediatre tjeter me ka then kursesi mos ta bej ate ngase ajo ashtu mbetet nuk ka permirsime desha te pyes se a ka permirsime me ndonje kreme apo diqka tjeter? ju falenderoj.

Hafsa M (10 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Hafsa,

Njolla e bardhe ne kembe te femiut mund te jete mungese e qelizave qe prodhojne pigment ose ato qeliza te jene me te pakta ne ate fushe.Dielli mund te jete stimulues nese ekspozohet para ores 11:00 dhe pas ores 16:00. Ndersa gjate oreve kur dielli eshte i forte lekura duhet te mbrohet me kremera kunder diellit me faktore te larte 50 te mbrojtjes.

Cdo te mire.

/komuniteti