Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Majat e gjirit te qara

E nderuar kam femijen 2 muajsh te cilin e ushqej me gji. Problemi im eshte se majat e te dy gjinjeve jane te qara dhe lekura rreth majes eshte shume e thare. Kam dhimbje shume te madhe kur femija fillon te thith. Kam perdore ragaden, pika ad, daktanol, por pa ndonje sukses. Ju lutem per ndihme pasi qe dua qe femija i im te rritet me qumesht gjiri. Me respekt Blerina.

Blerina V (9 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Blerina,

Kremerat e pershkruara jane adekuat per problemin qe keni.Ju duhet ta permirsoni tekniken e dhenjes se gjirit, qe nenkupton qe gjiri duhet dhene femijes cdo 2 ore dhe ate duhet te futet e gjith mamilla ne gojen e femijes e jo vetem thimthi. Kur femiu e thith vetem thimthin mundesia e lendimit eshte e madhe, ndersa kur futet e gjith areola se bashku me thimthin ndahet forca e thithjes ne fushe me te gjere.

Cdo te mire.

/komuniteti