Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Rreth fytyres se thate

Pershendetje doktoreshe deshta me te pyet e njoh punen tende je shume e mire, une jom 22 vjeqare e kam fytyren shume te thate, ashtu cka me preferon me perdore? falemnderit shume.

Jehona Gashi (9 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Jehone,

Per lekuren e thate nevojitet kujdes i posaqem, meqenese mund te provokoj rrudha te hershme dhe njolla. Kujdesi duhet te orientohet ne mirembajtje me kremera hidrante gjate veres ndersa me kremera me te yndyrshme gjate dimrit. Ne treg ka kremera te firmave te ndryshme qe sipas mundesive mund te ofrojne ushqim te mjaftueshem per lekure te thate. Mirembajtja nenkupton dhe mbrojtjen nga dielli me faktore te larte mbrojtes. Duhet pasur kujdes poashtu marrjen e lengjeve te majftueshme gjate dites (ujit) dhe ushqimit te fresketa, peme dhe perime.

Cdo te mire.

/komuniteti