Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Fytyra e mbushur me pucrra

Pershendetje doktoreshe! Fytyra me eshte mbushur me pucrra qe 3,4 vjet, kur isha ma e re nuk kisha asnje pucerr. Para tre muajsh kam qene te mjeku, i kam marr 4 injeksione, hapa por prap njejte. Nganjehere me hiqen pak nganjehere me mbushet shume. Edhe dicka kam ndegjuar se solariumi mundet me i heq, sa eshte e vertete nuk e di, edhe neqoftese bej solarium mos eshte dicka rrezik per pucrrat? Faliminderit shume e pres nje pergjigjje prej teje me padurim.

Labinote Nuha (11 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Labinote,

Nese pucrrat fillojne te shfaqen per here te pare ne periudhen pas pubertetit, do te thote qe kemi te bejme me ndonje problem hormonal ose edhe gastroenterologjik, per cfare duhen bere analizat dhe kontrolli tek mjeket adekuat. Pershkrimi juaj flet me shume per probleme hormonale qe nuk mjekohen me injeksione.

Poashtu, solariumi nuk eshte metode adekuate per mjekimin e akneve sepse pos rreziqeve qe i mban, mund ti perkeqesoj ato pas nderprerjes se nenshtrimit ne solarium.

Sygjerimi im eshte qe te lajmeroheni tek dermatologu dhe sipas nevojes dhe te gjinekologu.

Cdo te mire.

/komuniteti