Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Thembrat e çara dhe te skuqura

Prsh. kam mamin shume keq me thembrat, i ka shume te çaea dhe tani sikur i ka te skuqura, si me njolla njolla skuqje. Patem bere nje analize te lekures tek thembra dhe sipas atyre doli myk. Mirepo duke vazhduar e duke ndjek keshillen e mjekes, vazhduam me ilacet sipas recetes , deri edhe ne gjilpera? pas gjithe ketyre ajo akoma ska asnje lloj permirsimi? Cfare na keshilloni?

2014 Ani (9 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje,

Myku nga lekura mjekohet shume mire me kremera adekuate. Porse problemi lekures se qare te themrave duhet te hulumtohet dhe te shifet e kemi te bejme me semundje kronike lekurore (hyperkeratosis plamoplantaris) apo vetem trashje dhe qarje te lekures per shkak te ferkimeve.

Ju kisha sygjeru qe te perdorni krem per themra nga Dr.Wolf ose Akerat krem nga firma Avene.

Cdo te mire.

/komuniteti