Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Shqetesimi rreth lythave

Pershendetje doktoreshe, ka dy tre muaj qe ne gishtin e fundit te kembes (njeres) me dalin lytha te vogla dhe pothuajse 8 sosh me kane dalur ne nje gisht aq to vogel, a eshte per tu shqetesu kjo gjendje? cfare te bej? ju lutem me keshilloni! Theksoj qe dhimbje nuk ndjej vetem se dy lythat e fundit kane dale me ngjyre te zeze dhe kjo me ka shqetesuar shume, ju pershendes.

(11 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Albana,

Lythat jane infeksion viral qe shperndahen, prandaj dhe tek ju jane shumu ne numer. Ato poashtu mund te percillen tek anetaret tjere te familjes permes vaskave apo dush kabinave.

Per sherimin e tyre ndonjehere mjaftojne kremerat dhe solucionet, ndonjehere nevojiten dhe tretmane shtese. Per kete arsye duhet te lajmeroheni tek Dermatologu.

Cdo te mire.

/komuniteti