Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Pucrra ne zonen e mjekres

E nderuara doktoreshe,n e moshen e pubertetit me jane shfaqur pucrra por kryesisht ne pjesen e mjekres por fatkeqesisht sot jam 23 vjece dhe kom nje vajze dhe ende nuk me jane larguar, kam gjithashtu shenjat qe me kane mbetur por per shenja sinqerisht prape nuk brengosem sa shume brengosem per pucrrat qe me dalin. Fillimisht pucrrat me fryhen ashtu si nen lekure ngjyre te kuqe dhe me dhembin pas 2 apo 3 dite mbledhin dhe deri sa po largohen pothuajse gjithnje po jam me to, vlen te ceki qe askund tjeter ne fytyre nuk kam pervec ne mjeker! Pres pergjigjen tuaj.

Klea Selimi (11 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje Ardiana,

Pucrrat ne pergjithesi jane problem kronik qe kane te bejne me predispozite gjenetike si dhe me crregullime hormonale, te aparatit te tretjes, stresit dhe ushqimit jo te pershtatshem.

Tek ju mund te jene ndonje nga keto shkaktare per cfare duhet te ekzaminoheni dhe ne menyre qe trajtimi te jete sa me i pershtatshem per ju.

Cdo te mire.

/komuniteti