Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Stafilococ.A. Hemolitic

Pershendetje, isha e interesuar ne lidhje me pucrat ne fytyre. Kam bere antibiogram nga pucrat dhe rezultati me ka dal Stafilococ.A.Hemolitic dhe ne pergjigjet e antibiogrames jane amikacini me ++ , ceporini ++, ciproflaxacin ++, gentamicini ++. Nuk jam konsultuar me mjeke tjeter dermatologe nuk eshte se kam problem te madh ose fytyre te demtuar nga pucrat po ngaqe keto me dalin gjate gjithe kohes prandej vendosa te konsultohem me ju.Ju faleminderit shume e pune te mbare.

Marsida Marsida (8 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje,

Staphilokoku mund te eleminohet perkohesisht me antibiotik, por problemi i pucrrave mbetet. Se cfare natyre jane pucrrat dhe si duhen te mjekohen, apo si duhet te mirembahet nje lekure qe krijon pucrra duhet te vendose Dermatologu pas ekzaminimit.

Cdo te mire.

/komuniteti