Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Rreth striave dhe variqeve

Pershrndetje. Jam ne javen 13 te shtatzanise. Ne kofshen e majte me jane shfaqur variqet, vijate kuqe, dhe jeshile. Vetem ne nje vend. Cfare mund te perdor? Po per striat cfare duhet te perdor qe te mos me mbeten pas lindjes? Faleminderit

Ela Tela (7 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje,

Shfaqja e variceve ne shtatzensi eshte e shpeshte. Perdorimi i qorapave elastike dhe te ecurit duke u perpjekur ti shmangeni qendrimit ne kembe ne nji vend mund te ju lehtesoj problemin.Sa i perket prevences te striave, kontrolli i peshes permes ushqimit dhe te ecurit eshte e para qe duhet te respektohet , e me pastaj perdorimi i kremerave per ushqim te elkures qe ka ne treg nga shume firma. Si me i sukseshem mend te jete: Reparatriche krem Biologique Recherche ose Antistrech Marks- Rilastil.

Cdo te mire.

Mami tila (7 vite më parë)
Strijat edhte e pa mundur te largohen po dolen duhet te kesh ne kontroll peshen gjate shtatzanise qe te mos krijohen strijat
Stela Bajrami (7 vite më parë)
Po me aloe vera mund te trajtohen strijet?

/komuniteti