Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-dermatologun

Renia e flokut

Psh kam bere analiza hormonale te anemis tiroide gjitha me kan dal mire vetem heliobakter ne lukth me ka dal pozitiv ndersa floket ne pjesen e siperme kur jan ne drit me shifen dukshem ? qfare te beje dermatologu me tha shko te nje gastreolog dhe pas tre muaj hajde , a te shkoj ne nje laborator ku behet analiza e flokut a mund kuptohet shkaku apo kam trashiguar nga babi dhe nuk kam zgjedhje, jam 31 vjeqare, te lutem me keshillo

Alea Morina (6 vite më parë)

Dr. Shkëndije Dobruna - dermatologe dhe dermatokirurge
Dermatologja përgjigjet
Dr. Shkëndije Dobruna

Pershendetje,

Shkaktari i renjes se flokeve mund te jete shume i shumefisht te dhe ai duhet te hulumtohet edhe me tutje, mdoshta ne drejtim te aneise apo andogjeneve ( hormoneve mashkullore). Nderkohe duhet patjeter te behen tretmane, ne kete situate kisha preferu tretanin me plazem autologe qe ndihmon te shumica e rasteve te renjes se flokeve.

Cdo te mire.

/komuniteti