Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Gjatesia e femijes

Pershendetje, desha t ju pyes sa eshte e vertet thenia se njeriu gjate jetes se tij do te arrije dyfishin e gjatesise se tij te moshes dy vjeqare, dmth. ne qoftese ne moshen dy vjeqare ka pas gjatesine 80 cm. ai gjate jetes se ti do te arrije gjatesine prej 1.60 ?

Mimoza Koshutova (9 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Përshëndetje Mimoza,

Në shumicën e të rinjve rritja në gjatësi përfundon nga 17-18 vjetët, pak më shpejt ose pak më vonë. Nuk e di nëse qëndron thënia e vërtetë thënia e mësipërme.

Gjithë të mirat.

/komuniteti