Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-pediatrin

Ushqimi per beben 10 muajshe

Pershendje dr., Vajza ime eshte 10 muajshe dhe qe nga muaji i 6-te kam filluar ta ushqej sipas udhezimeve te pediatrit. A lejohet ti jap domate ne kete moshe dhe cilat jane ushqimet e ndaluara per kete moshe, perveq mjaltes dhe te bardhen e vese. Ju faleminderit paraprakisht. Vjollca

Aria A. (6 vite më parë)

Dr. Med. Selim Thaqi - pediatër - neonatolog
Pediatri përgjigjet
Dr. Med. Selim Thaqi

Pershendetje Aria,

Domatet zakonisht nuk rekomandohen te jepen para moshes 10 muajshe, pershkak se domatja mund te shkaktoje reaksione alergjike. Meqe vajza juaj eshte 10 muajshe, tani eshte koha kur mund te filloni ti jepni ngapak, sepse mosha e cila pershtatet eshte 10 - 12 muajshe.

Per me shume rreth ushqyerjes, shiko linkun meposhte: 

http://www.bebaime.com/ushqimi/udhezues-moshe-pas-moshe-se-si-te-ushqeni-foshnjen-tuaj-

Gjithe te mirat.

/komuniteti