Zhvillimi dhe rritja
javë pas jave

/pyet-stomatologun

Prishja e dhembeve

Pershendetje djali im ka 3 vjet e 9 muaj, qe prej dy viteve filloi prishja e dhembeve. Ne dhembet e fundit i jane bere vrima te zeza dhe kohe pas kohe i vjen ere e rende djalit nga goja, qka me keshilloni?

Umi D. &. R (10 vite më parë)

Dr. Renata Pulja - mjeke - stomatologe
Stomatologu përgjigjet
Dr. Renata Pulja

Përshëndetje 

Fëmijët në këtë moshë kanë dhëmbë shumë të ndjeshëm. Higjena e gojës për to është e domosdoshme. Ka raste tek të cilat hekuri mund të ndikojë dhe në shfaqjen e pikave që po më thoni. Do tju rekoandoja të kryenit një kontroll tek mjeku pediatër. Do të këshilloja gjithashtu ti pastronit dhëmbët e fëmijës suaj me garzë shumë pak të lagur, pasi kjo do të ndihmojë në pastrimin e tyre. Nëse do të vini re se problemi vazhdon të jetë i njëjtë atëherë do të këshilloja të drejtoheshit tek mjeku stomatolog.

Gjithë të mirat.

Umi D. &. R (10 vite më parë)
Faliminderit per pergjigjje

/komuniteti